Als een winkel goed loopt en er veel klanten komen, kan dit natuurlijk komen doordat de producten die er verkocht worden van goede kwaliteit zijn en mensen dit graag willen hebben. Een van de factoren die bijdragen aan het goed lopen van een bedrijf is bijvoorbeeld de vestigingslocatie: zit een winkel op een plek in een druk winkelcentrum of op een plaats waar veel mensen in de buurt wonen, dan zijn er veel potentiële klanten en is de kans op mensen in je winkel het grootst. Ook wat je verkoopt heeft natuurlijk een grote invloed, maar ook de klantvriendelijkheid en service in de winkel en de bereikbaarheid en parkeergelegenheid zijn factoren die een grote of minder grote invloed kunnen hebben op je succes. Het is echter niet altijd gemakkelijk om klanten te trekken. Daarom maken veel bedrijven gebruik van marketing: door je bedrijfsnaam en de producten en diensten die je aanbiedt onder de aandacht te brengen van het publiek, zul je meer klanten trekken. Een van de beste manieren om een dergelijke marketingcampagne te starten is via het internet. Steeds meer klanten gaan online op zoek naar de producten en diensten die ze willen aanschaffen. Daarom is een website laten maken voor je bedrijf verstandig: op deze manier kun je je klanten via het internet informeren over wat je aanbiedt. Ook is het mogelijk om online je producten en diensten te verkopen via bestelformulieren op de website of zelfs een webshop. Voor je tot een website laten maken overgaat, kun je het beste eerst goed kijken wat de mogelijkheden zijn. Zo kun je een website laten maken waar alleen informatie op staat over je bedrijf, wat je doet en waar je gevestigd bent. Ook kun je er op zetten wie er bij jouw bedrijf werken en kun je eventuele aanbiedingen en kortingen op de website zetten. Als je liever een stapje verder gaat, kun je een website laten maken waar mensen producten of diensten op kunnen bestellen of zelfs aanschaffen. Je kunt een website laten maken waar klanten via bestelformulieren dingen kunnen bestellen, maar je kunt ook een webshop laten inbouwen op je website, zodat je klanten ook direct kunnen betalen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Een website laten maken door een specialist

Het is verstandig om, als je kiest voor een website laten maken, een professional in te huren. Deze mensen hebben heel veel verstand van websites en het internet. Op deze manier kun je een website laten maken die precies bij jouw wensen en eisen past en die aansluit op jouw bedrijf. Zo kun je jouw klanten het beste informeren over wat je aanbiedt en ze eventueel de mogelijkheid geven dit ook te bestellen op een gemakkelijke manier. Een van de eerste dingen die belangrijk zijn als je kiest voor een website laten maken is hoe de site er uit komt te zien: laat je wensen goed weten aan degene aan wie je het ontwerpen uitbesteedt. Heeft je bedrijf een logo of slogan? Dan is het altijd goed om dit op de site te zetten. Op deze manier herkent de klant je bedrijf direct als hij of zij de website bezoekt. Daarnaast is het belangrijk dat de site goed in elkaar zit en dat alle functies goed werken. Niets is vervelender dan een slecht functionerende website. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er niet teveel tekst en grote foto’s op de homepage van je site staan, zodat er niet teveel laadtijd nodig is bij het openen van de site. Daarnaast is het ook belangrijk dat je goed aan je klanten laat weten wat de mogelijkheden zijn: is het een website waar alleen aanvullende informatie over je bedrijf, zoals contactinformatie en openingstijden van je bedrijfspand of winkel op staat, of wordt er meer informatie verstrekt? Kunnen klanten ook aanbiedingen en acties bekijken op je site of zelfs producten of diensten bestellen en aanschaffen? Zorg dat hier duidelijkheid over is vanaf het moment dat je kiest voor een website laten maken, zodat je professional dit duidelijk op je website kan zetten.

Goede vindbaarheid van je website

Bij een website laten maken is niet alleen je website zelf belangrijk. Je hebt niet veel aan een goede, mooie site als er niemand naar kijkt. Daarom kun je bijvoorbeeld het adres van je website duidelijk op folders en in informatieboekjes zetten. Ook komt het voor dat bedrijven hun website op hun gevel of bedrijfswagens zetten. Maar ook je vindbaarheid op het internet is belangrijk: je hebt weinig aan een website laten maken als je niet goed vindbaar bent in zoekmachines. Daarom is het inhuren van een professional voor een website laten maken ook zo belangrijk: als de site op de goede manier geprogrammeerd is, zullen zoekmachines zoals Google je site hoger in de resultaten plaatsen. Ook kunnen de teksten op je website geoptimaliseerd worden voor zoekmachines: door middel van het verwerken van een aantal keywords, die met je bedrijf en wat je verkoopt te maken hebben, met een bepaalde dichtheid in teksten, kun je ervoor zorgen dat Google je hoger in de zoekresultaten plaatst als iemand zoekt op een van deze keywords. Er zijn dus verschillende dingen die belangrijk zijn als je kiest voor een website laten maken. Zo moet je bijvoorbeeld een website laten maken die goed bij je bedrijf past en duidelijk weergeeft wat je verkoopt. Daarnaast is het belangrijk dat de site goed te vinden is als potentiële klanten (bekijk hier een youtube film over de vindbaarheid vergroten) zoeken op zoektermen die met je bedrijf te maken hebben.

 

Bekijk de sites van onze kennispartners over dit onderwerp:  Messonline en de Startersspecialist.

Comments are closed.

Scroll to Top