Engelse tiener verkoopt app aan Yahoo voor miljoenen

Een 17-jarige jongen uit Londen heeft door middel van een door hem uitgevonden applicatie veel geld verdient. Hij heeft de app Summly aan internetgigant Yahoo verkocht voor miljoenen euro’s. Dit laat Yahoo weten op hun website.

Online techblog All Things Digital heeft gemeld dat met de verkoop van de app aan het bedrijf ongeveer 30 miljoen dollar (zo’n 23 miljoen euro) gemoeid zou zijn. Nick D’Aloisio, de tiener in kwestie,  zou volgens andere informatie tussen de 24 en 48 miljoen euro hebben gekregen voor zijn ontwikkelde app.

Yahoo had in het najaar van vorig jaar al aangegeven interesse te hebben in de nieuws-app van D’Aliosio. Dit komt omdat Yahoo marktaandeel verliest met de huidige nieuwsactiviteiten. De app werkt door middel van algoritmen waarmee het nieuwsberichten kan samenvatten in stukjes tekst van minder dan 400 tekens. Een samenvatting op maat, zonder enige moeite. De app is ondertussen al meer dan een miljoen keer gedownload in slechts een paar maanden tijd. Door de verkoop is de app ondertussen voor even uit de App Store gehaald door Apple.

De applicatie is in eerste instantie twee jaar terug ontworpen door de toen vijftien jaar oude jongen. Hij moest voor een schoolopdracht zoeken naar nieuwsartikelen, maar vond het klikken tussen de zoekresultaten naar eigen zeggen inefficiënt en tijd verspillend. De eerste versie heette Trinit en werd vrij snel ‘app van de week’. Hierdoor vestigde de app de aandacht op zichzelf en begonnen investeerders zich te melden. Door de investeringen werd de uiteindelijke app Summly ontworpen.

De Engelse jongen laat in een interview weten dat hij met zijn verdiende geld in ieder geval schoenen van Nike wil gaan kopen. Daarnaast wil hij misschien een nieuwe computer, maar de rest van het geld gaat op d bank omdat hij niet zoveel uitgaven heeft, aldus de 17-jarige D’Aloisio.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top