Cursus online marketing voor marketingprofessionals

Ben jij een marketingprofessional en wil jij jouw kennis uitbreiden over de online marketing? Volg dan onze cursus online marketing. Binnen twaalf weken brengen wij van www.saxion.nl u op de hoogte van online marketing en de nieuwste ontwikkelingen die zich daarbinnen afspelen. Bent u al jaren professioneel op het gebied van offline marketing, volg dan de cursus online marketing om ook meer kennis op te doen over de online ontwikkelingen die zich de laatste jaren hebben getoond. U kunt er niet langer omheen om niet de online wereld binnen te treden, zeker als marketing professioneel. Offline marketing wordt vaak gezien als duur en misschien zelfs wel als omslachtig. De opleving van de cursus online marketing onderstreept dit. Wij verwelkomen steeds meer marketingmanagers die zich ook willen gaan focussen op dit vakgebied. Wat u zoal leert tijdens de cursus online marketing is:

  • webanalytics
  • zoekmachineoptimalisatie
  • e-mailmarketing

Dit zijn slechts drie vakgebieden waar wij u meer over zullen vertellen tijdens de cursus online marketing. In verschillende modules komen uiteenlopende onderwerpen binnen de online marketing aan bod. De modules hebben een goede samenhang, waardoor u snel uw opgedane kennis met elkaar kunt verbinden en kunt toepassen in de praktijk. U zult ook bepaalde facetten terugzien waar u ook al mee werkt in de offline marketing. Zo zult u zich tijdens de cursus online marketing ook bezighouden met het toespitsen op een bepaalde doelgroep en daar uw campagne op aanpassen. Tijdens de cursus online marketing komt u meerdere malen bijeen in een studiegroep waarin u ook van andere cursisten praktijkervaringen hoort, die een bijdrage zal leveren aan de kennis die u opdoet binnen de cursus online marketing. De docenten zijn het eerste aanspreekpunt voor de studenten. Je kunt dus altijd bij hen terecht met eventuele vragen en/of opmerkingen.

Voor wie is de cursus online marketing geschikt?

De cursus online marketing richt zich specifiek op dit vakgebied en zal dus niet ingaan op de basis van marketing of op online marketing. Wij gaan ervan uit dat u deze kennis al elders hebt opgedaan en dagelijks in de praktijk brengt. Werkt u in een marketing functie op MBO of HBO werk- en denkniveau? Heeft u de ambitie om zich verder te ontwikkelen op het gebied van online marketing? Dan behoort u tot de doelgroep die deze cursus online marketing kan en mag volgen. Ook verwelkomen wij graag mensen die werken in het gebied van webshops of webwinkels. Bij uw inschrijving vragen wij, naast een kopie van een geldig legitimatiebewijs, om een omschrijving van uw huidige functie. Wij zien graag dat u uw functie-eisen daarin verwerkt zodat wij een goed en duidelijk beeld hebben van uw dagelijkse werkzaamheden. Het is mogelijk dat wij u vragen voor een intakegesprek wanneer ons niet duidelijk is wat uw functie precies inhoudt. Wij vragen van u tijdens de cursus online marketing om praktijksituaties in te brengen. Dit is uiteraard alleen mogelijk wanneer u al ruime ervaring heeft op het gebied van marketing. Tijdens de cursus online marketing wordt in de lessen veel gerefereerd aan de praktijk. Dit doen wij, omdat we de cursus zo hebben opgezet dat deze direct in de praktijk toepasbaar is. Dan is het uiteraard handig om dit aan de hand van voorbeelden duidelijk te maken. Zo kunt u zelf dus ook situaties aandienen waar wij de dan te behandelen stof op zullen toepassen. Wij werken met een digitale leeromgeving binnen de cursus online marketing met daarbij uiteraard de behorende mogelijkheden. Er wordt ook van u verwacht dat u bronnenonderzoek doet aan de hand van de bibliotheek en internetsites die verantwoord zijn.

De cursus online marketing in de praktijk

Al tijdens de cursus online marketing doet u voldoende kennis op die u direct kunt toepassen in de praktijk. Wij raden u ook zeker aan om dit te doen, omdat onze ervaring leert dat het direct in de praktijk brengen van de opgedane kennis het beste blijft hangen en daar zult u dus veel langer plezier van hebben. Wanneer u alleen de opgedane kennis opslaat in uw hoofd en er voor de rest niet meteen iets mee doet, zult u zien dat een deel van de kennis al snel weer verdwijnt. De sleutel tot succes ligt hem echt in het direct uitvoeren en in de praktijk brengen van de nieuwe weetjes. Zo zal u tijdens de cursus geleerd worden hoe u het beste kunt omgaan met Google Analytics en hoe u dit voor uw eigen website in kunt zetten. Doe dit ook direct. Wacht niet totdat de cursus voorbij is voordat u de kennis toe gaat passen op uw eigen website. U hebt misschien dan nog niet alle informatie die u nodig heeft, maar u zult wel al een heel eind komen en u heeft er al meer gevoel voor, omdat u het direct heeft toegepast binnen een voor u enigszins vertrouwde omgeving, tenslotte is het uw website die u met deze cursus online marketing wilt verbeteren. Tijdens de cursus online marketing houden wij hier rekening mee en wij passen het cursusmateriaal aan aan de nieuwe groep studenten. Tweemaal per jaar starten wij met de cursus online marketing. U kunt starten in maart en november. De cursus bestaat uit twaalf bijeenkomsten die u voorbereid door middel van thuisstudie. Heeft u vragen terwijl u thuis de stof bestudeerd? Uw docent staat ook in die weken voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Maak daar zeker gebruik van.

Comments are closed.

Scroll to Top